Dezinfekcia priestorov v Bratislave

Pandémia koronavírusu nám pripomenula, ako dôležité je myslieť na dezinfekciu priestorov. A to najmä uzavretých alebo tiež tam, kde je zvýšený výskyt osôb. V článku si preto povieme niečo o najpoužívanejších metódach dezinfekcie, ktoré so sebou prinášajú nielen čistotu a pohodlie, ale aj pocit bezpečia. 

Odolný hygienický podklad

Jednou z najlepších ochrán proti vírusom a baktériám je hygienický podklad – náter vnútorných priestorov. Hygienický náter je pritom navrhnutý tak, aby to nenarúšalo estetické vnímanie miestnosti. Možnosťou je i profesionálna antiseptická farba na steny, ktorá sa používa najmä tam, kde dochádza ku kontaktu osôb s povrchom. Náter ničí až 99,99% baktérií a vírusov, vrátane korona vírusu COVID-19. Výhodou tiež je, že je rezistentný voči plesni a bežným dezinfekčným prostriedkom. Veľkým plusom je i fakt, že sa môže používať v miestnostiach, kde sa pracuje s potravinami.

Kde ešte je hygienický podklad najlepšie použiť? Najmä tam, kde sú stiesnené priestory a veľký výskyt ľudí. Napríklad v ambulanciách, v nemocniciach, na klinikách, v lekárňach, v kúpeľoch, na pracoviskách….

VEDELI STE, ŽE: Dezinfekcia vnútorných priestorov sa v súčasnosti často realizuje aj pomocou výkonných germicídnych lámp. Princípom je viacsmerové šírenie UVC žiarenia, pričom realizácia dezinfekcie je veľmi jednoduchá. Najčastejšie sa robí pomocou robota, ktorý sa ovláda joystikom a mobilnou aplikáciou.

Dezinfekcia ozónom

Rovnako efektívna, ak nie efektívnejšia, je dezinfekcia ozónom.  Jej veľkou prednosťou je aj to, že je vhodná ako prevencia proti alergiám a chorobám. Kde všade je ju možné použiť?

Situácia sa v tomto smere oproti minulosti zmenila. Kedysi sa využíval tento typ dezinfekcie iba v priemysle a vo verejnom záujme, avšak dnes si získava svoju popularitu aj v domácnostiach. Pritom ozón je výhodný najmä tam, kde je husté osídlenie, napríklad dezinfekcia priestorov v Bratislave za pomoci ozónu je už dnes bežným štandardom.

VEDELI STE, ŽE: Ozónové čistenie vzduchu sa v súčasnosti stalo veľmi používaným v súvislosti s dezinfekciou COVID-19. Hlavne v budovách škôl, domovoch seniorov, v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy, či v priestoroch osobných automobilov.

Niečo o nás

TOPDEZINFEKCIA.SK vznikla ako ďalšia divízia spoločnosti ĽUDMILA s.r.o. Naša spoločnosť funguje od roku 2004. Začínali sme s predajom drogérie a čistiacich prostriedkov. Neskôr sme svoju pôsobnosť a získané skúsenosti s predajom čistiacich prostriedkov preniesli aj do čistiacich a tepovacích služieb. Od roku 2016 sme sa zamerali aj na dezinfekciu a prevenciu priestorov. Ponúkame zaškolených pracovníkov a dlhoročné skúsenosti.

Scroll to Top