Pre koho je vhodná dezinfekcia ?

Ľudia už dávno vedia, ako dôležité je dezinfikovať a ničiť tak choroboplodné zárodky. Za posledné desaťročia aj v tomto smere ľudský pokrok postúpil míľovými krokmi vpred. Do popredia sa v súčasnosti dostáva najmä čistenie a dezinfekcia ozónom. Niečo viac o tejto metóde si povieme v našom článku.

Široké možnosti využitia

Ľudia z priemyslu dobre vedia, ako dôležité je vo výrobnom procese pamätať na pravidelnú údržbu cirkulačných chladiacich a vykurovacích jednotiek, či vzduchotechniky. Avšak kvalita vzduchu, ktorý dýchame, vo veľkej miere ovplyvňuje aj naše zdravie.

Z toho dôvodu nie je dôležitá iba dezinfekcia komerčných priestorov. Zásadná a nevyhnutná je aj v objektoch zdravotníckych zariadení, či v bytových a nebytových priestoroch. V súčasnosti sa do popredia dostáva najmä dezinfekcia a čistenie vzduchu ozónom. Najčastejšie sa tento typ dezinfekcie využíva v:

  • nemocniciach a ambulanciách
  • školách a škôlkach
  • domovoch pre seniorov a sociálnych zariadeniach
  • kúpeľných zariadeniach
  • mestskej hromadnej doprave a automobiloch
  • v objektoch sociálnych a verejných služieb
  • štátnych inštitúciách a komerčných budovách
  • domácnostiach
  • bytových a nebytových priestoroch
  • kancelárskych a firemných priestoroch

VEDELI STE, ŽE: Filtrácie vzduchotechniky síce zachytia prachové častice, avšak vírusy, baktérie, či zápach postupujú ventiláciou do prostredia. Pochopiteľne, pobyt v takomto prostredí má negatívny dopad na naše zdravie. Generátorom ozónu je však možné zabezpečiť dokonalú dezinfekciu celého priestoru a tým odstrániť aj zápach.

Čistenie vzduchu ozónom

Potreba účinnej dezinfekcie a čistenia vzduchu v súvislosti s COVID-19 má za následok aj častejšie využívanie ozónovej dezinfekcie. Veľkou prednosťou ozónu je totiž skutočnosť, že oproti bežne používaným klasickým metódam máte istotu, že sa ozón dostane aj na neprístupné miesta v priestore. A jeho účinnosť proti vírusom vrátane COVID-19, ako aj proti ďalším choroboplodným zárodkom, je takmer stopercentná.

Z toho dôvodu sa tento typ čistenia vzduchu využíva vo frekventovaných priestoroch aj menej frekventovaných priestoroch kde je vyžadovaná vysoká potreba dezinfekcie a sterility (nemocnice, ambulancie, domácnosti, firemné priestory…).

VEDELI STE, ŽE: Čistenie vzduchu ozónom je veľmi populárne najmä vo väčších mestách, kde vzhľadom na svoju vysokú účinnosť je najefektívnejšie. Dezinfekcia ozónom v Bratislave je napríklad dnes už bežným štandardom. Využívajú ju aj súkromní, či štátni dopravcovia vo svojich automobiloch, alebo v prostriedkoch verejnej dopravy.

Niečo o nás

TOPDEZINFEKCIA.SK vznikla ako ďalšia divízia spoločnosti ĽUDMILA s.r.o. Naša spoločnosť funguje od roku 2004. Začínali sme s predajom drogérie a čistiacich prostriedkov. Neskôr sme svoju pôsobnosť a získané skúsenosti s predajom čistiacich prostriedkov preniesli aj do čistiacich a tepovacích služieb. Od roku 2016 sme sa zamerali aj na dezinfekciu a prevenciu priestorov. Ponúkame zaškolených pracovníkov a dlhoročné skúsenosti.

Scroll to Top