Čo je to polymérová dezinfekcia?

Bežné prípravky určené na priemyselnú dezinfekciu priestorov síce vo veľkej miere spoľahlivo likvidujú nebezpečné mikroorganizmy, avšak majú jednu veľkú nevýhodu. A tou je toxicita. Sú totiž väčšinou založené na báze chlóru a ten je zdraviu nebezpečný. Existuje však aj bezpečnejšia alternatíva, ktorá je navyše šetrná k životnému prostrediu. A tou je práve polymérová dezinfekcia. Niečo viac o nej si povieme v našom článku.

 

Základné informácie

Polymérová dezinfekcia pracuje na báze polymérnych zlúčenín guanidínu a alkylu. Ide o bezfarebnú neškodnú látku pre ľudí i zvieratá. Je tiež bez zápachu a hlavne netoxická a nekorozívna. Vďaka dlhodobej ochrane povrchov ide o jeden z najúčinnejších dezinfekčných prostriedkov dostupných na trhu, ktorý je svojou efektivitou porovnateľný ozónovej dezinfekcii.

V súvislosti so zdravotnou nezávadnosťou pre okolie je polymérová dezinfekcia vhodná aj na takých miestach, kde sa vyskytuje veľa ľudí. Z toho dôvodu je tento typ dezinfekcie na vzostupe hlavne vo veľkých mestách, napríklad polymérová dezinfekcia v Bratislave je dnes už bežným štandardom.

VEDELI STE, ŽE: Polymérová dezinfekcia ničí baktérie, vírusy (COVID-19), plesne, kvasinky, riasy na všetkých typoch povrchov a zároveň zanecháva ochranný film. Tým zabraňuje aj ďalšej kontaminácii a to až po dobu 7 dní.

Ako to funguje?

Neagresívny prostriedok vo forme studeného aerosolu s účinnou a nechlórovou látkou – Alkyl (C12-C16) dimethylbenzylammoniumchlorid, sa nastrieka (fogovanie) na povrch. Veľkou výhodou tohto procesu je, že už po 20-30 minútach je možné tieto priestory opäť využívať. Kde všade sa polymérová dezinfekcia najčastejšie používa? Prinášame krátky zoznam:

  • Zdravotnícke a sociálne zariadenia
  • Úrady, inštitúcie, divadlá a múzeá
  • Školy a škôlky
  • Mestská hromadná doprava a letiská
  • Potravinársky priemysel a verejné stravovanie
  • Hotely a priemyselné objekty
  • Fitness Centrá a telocvične
  • Rodinné a bytové domy
  • domácnosti

VEDELI STE, ŽE: Účinná látka používaná pri tomto type dezinfekcie je tepelne stabilná. Nestráca svoje vlastnosti ani pri nízkych teplotách (do 0°C) a svoje biocídne vlastnosti udržuje až do teploty 100° C.

Niečo o nás

TOPDEZINFEKCIA.SK vznikla ako ďalšia divízia spoločnosti ĽUDMILA s.r.o. Naša spoločnosť funguje od roku 2004. Začínali sme s predajom drogérie a čistiacich prostriedkov. Neskôr sme svoju pôsobnosť a získané skúsenosti s predajom čistiacich prostriedkov preniesli aj do čistiacich a tepovacích služieb. Od roku 2016 sme sa zamerali aj na dezinfekciu a prevenciu priestorov. Ponúkame zaškolených pracovníkov a dlhoročné skúsenosti.

Scroll to Top